Pages

Download Books For Deirdre en de zonen van Usnach Free Online

Download Books For Deirdre en de zonen van Usnach  Free Online
Deirdre en de zonen van Usnach Hardcover | Pages: 90 pages
Rating: 3.78 | 80 Users | 10 Reviews

Be Specific About Books Supposing Deirdre en de zonen van Usnach

Original Title: Deirdre en de zonen van Usnach
Edition Language: Dutch

Relation During Books Deirdre en de zonen van Usnach

Het verhaal over Deirdre en de zonen van Usnach is een oude sage uit Ierland. De dichter Adriaan Roland Holst (1888-1976) maakte er een zeer persoonlijke bewerking van die in 1920 voor het eerst in boekvorm verscheen. Het is zijn meestgelezen prozawerk geworden. Het vertelt over een jonge vrouw die voorbestemd is de bruid van de koning van Ulster te worden, maar die het land ontvlucht met de minnaar die ze zelf gekozen heeft. De jaloezie van de koning lokt verraad en wraak uit, wat leidt tot de noodlottige afloop die al bij Deirdres geboorte was voorspeld. Roland Holst geeft in deze poetische vertelling een sterk beeld van zijn hoofdpersonen, tegen de achtergrond van eenzame, ruige landschappen. Er staan onvergetelijke passages in Deirdre en de zonen van Usnach, zoals de beschrijving van aanstormende strijdwagens, van het harpspel in de koningsburcht voor de strijd losbarst, of van Deirdres einde.

Present Containing Books Deirdre en de zonen van Usnach

Title:Deirdre en de zonen van Usnach
Author:Adriaan Roland Holst
Book Format:Hardcover
Book Edition:Special Edition
Pages:Pages: 90 pages
Published:1948 by Hijman, Stenfert Kroese & Van der Zande (first published 1920)
Categories:Fiction. Fantasy. Mythology. Literature. 20th Century. Historical Fiction. Historical Fantasy

Rating Containing Books Deirdre en de zonen van Usnach
Ratings: 3.78 From 80 Users | 10 Reviews

Column Containing Books Deirdre en de zonen van Usnach
Een tijdloos verhaal uit de Keltische mythologie. Mooi, archaïsch taalgebruik in 'symbolistisch' proza. Verheven woorden. Dát is eigenlijk wat dit verhaal echt de moeite waard maakt. Het doet me denken aan Drogon (Arthur van Schendel) en Lilith (Marcellus Emants). Zó romantisch.

Always fascinated by the chess piece.

Over de top bombastisch, wel mooi

Had eerlijk gezegd niet verwacht dat zo'n oud boek zo leuk kon zijn! Wel heel veel aanwijzingen naar het naturalisme (het fatalisme wordt erg benadrukt, en het einde is niet zo 'happy'), dat kan soms nog wel eens storend zijn. Maar overall: goed boek voor op je lijst!

'Deirdre zal haar naam zijn. Zij zal droefheid brengen en ondergang. Schoon zal zij zijn, en goudlokkig. Helden zullen om haar strijden, en een koning zal uitrukken, haar zoekende.' -achterkantIk zie in de tekenen der geheimen, dat er door uw dochter bloed en vuur zal zijn over het hart van dit rijk. Grote helden, hoge toortsen dezer volkeren, zullen vallen in haar naam. (blz. 6)Toen zag zij het, daar beneden, dichtbij den voet van den toren, een donkere schok van kleur, rood en zwart, in de

Dit juweel is het eerste "grote mensen boek" dat ik heb gelezen. Daarmee is het zaadje geplant.De prachtige taal, de mythe, de eenzaamheid. Het heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt.

Deidre, daughter of Fedlime, king Concubar Mac Nessa's harpplayer is a beautiful child growing up into a beautiful woman. When Concubar lays his eyes on her he has to have her. And thus unfolds an old Druid's vision of a future drowned in the blood of kings, for Deirdre falls in love with Noisa and wishes to share her life with him. Deirdre en de zonen van Usnach (Deirdre and the Sons of Usnach) is a Dutch classic which I last read in highschool. It was published in 1920 and despite it's archaic

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.